torsdag 7. juli 2011

Teknikk: 3 gode ting

Det er lurt å ha noen teknikker å bruke for å fokusere på det som er positivt. Ikke minst dersom ting er tungt og vanskelig, for da kan det oppleves som at alt er helt flatt og uten glede.

En teknikk som mange har stor nytte av kalles "3 gode ting". Det vil si at du skal skrive ned 3 gode ting som har skjedd i løpet av dagen hver dag. Det behøver ikke å være store ting da jo dagene består av de små øyeblikkene som kan energi, glede og mot. Det kan være den gode koppen med kaffe du tok ved kjøkkenbordet før du stresset på jobb, det kan være gleden ved  å tenke på at barna dine snart kommer hjem fra skolen, en fin solnedgang, en god samtale med en venn/kjæreste, den lille pustepausen du hadde i sofaen før middagen, de fine blomstene du så i veikanten i dag tidlig osv.
Denne teknikken brukes i KiD (Kurs i mestring av Depresjon), den kalles da dagsoppsummering: Før du sovner om kvelden skal du tenke på det beste som har skjedd i løpet av dagen. Det er lurt å ha en liten notis/glosebok å skrive det i.

Det som er gull ved å skrive det ned er at da kan du bla tilbake på dårlige dager og se på alle gledene du har hatt. Mange syns det er godt å bli minnet på gode ting i stunder hvor det er vanskelig å kjenne på gode følelser. Og ikke minst så øker du oppmerksomheten og fokuset ditt på det som er godt, og det er viktig.

Så når har du tenkt å begynne med å skrive ned dine 3 gode ting hver dag?
Ha en god dag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar